Wil je ontspannen in je huis na een hectische werkweek maar vind je de inrichting van je woonkamer niet sfeervol en rustgevend? Zijn je muren wit en kaal? Ss je enige licht in de woonkamer het peertje aan het plafond en bestaat je vloer enkel uit laminaat? Dan wordt het tijd om dit te veranderen. Je kunt dit goed zelf doen. Aan de hand van deze blog leer je tips om zelf je woonkamer in te richten naar je eigen smaak, zodat je voortaan heerlijk kan relaxen in je eigen woonkamer en hiervoor niet naar buiten hoeft. Lees verder!

Boekenkast en of vitrinekast

Een boekenkast vol boeken geeft een warme, sfeervolle uitstraling in je woonkamer. Maar wanneer je geen boekenwurm bent blijft de kast leeg. Je kunt dan kiezen voor een vitrinekast waar je je servies of mooiste schatten in uit kunt stallen. Kies je een houten kast, dan zorgt dit automatisch voor warmte.

Banken en stoelen

Naast een boekenkast of vitrinekast kun je kiezen voor een stoffen bank in plaats van die praktisch af te nemen leren bank. Heerlijk wegzakken in warme stof, omringt door zachte kussen zal wonderen doen voor je gemoedstoestand. Alle stress verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Wanden

Zorg voor mooi, niet te druk, behang op de muren of kies een mooie verf. Tegenwoordig is het weer mode om je plafond mee te sauzen. Zijn de muren gedaan, dan kun je ervoor kiezen een mooie wanddecoratie op te hangen. Denk aan een schilderij, een wandkleed (deze zorgt tegelijkertijd voor een mooie akoestiek), je favoriete vakantiefoto op hout afgedrukt of bijvoorbeeld een grote spiegel.

Gordijnen

Je kunt alleen luxaflex voor de ramen hangen, maar die geven niet het gewenste effect. Koop vitrage en gordijnen met een luxueuze warme uitstraling. Dikke rijke stoffen zoals bijvoorbeeld velours stralen warmte en sfeer uit. Kies vitrage en gordijnen in dezelfde kleur, dit schept eenheid en daarmee rust.

Planten

Planten zijn belangrijk om een sfeervolle plek te creëren. Heb je geen groene vingers, kies dan voor een cactus of vetplant, deze hebben weinig water nodig. Planten zijn niet alleen sfeervol, ze zorgen ook voor een gezonde lucht in je woonkamer. Mocht je je echt volledig willen ontspannen, koop dan een lavendelplant. Deze staat bekend om zijn kalmerende werking. En vergeet vooral niet een bloemetje op tafel te zetten!

Verlichting

Verlichting is in veel huishoudens een ondergeschoven ding, maar is zeker belangrijk om die gewenste ontspannende sfeer te creëren. Zorg voor een mooie hanglamp boven de eetkamertafel, een leeslamp naast je favoriete stoel en verder wat decoratieve staande lampen met daarin zachte verlichting. Vul dit aan met mooie kaarsen en je verlichting is compleet.

Accessoires

De boekenkast of vitrinekast staat, het wandkleed hangt aan de muur, de kaarsen branden op tafel en de bloemen staan in de vaas. Klaar zou je denken. Nee hoor, het is het tijd voor het leukste, de aankleding oftewel accessoires. Hierbij kun je denken aan zachte warme kussens op de bank in je favoriete kleur maar ook vloerkleden dragen bij aan de relaxte sfeer. Vloerkleden zijn er in alle vormen en maten dus ga op onderzoek uit. Ook foto’s in houten lijstjes dragen bij aan een ontspannen sfeer.