Heb je een nieuw huis gekocht en ben je op zoek naar inspiratie voor de inrichting? Of ben je de huidige stijl van je woonkamer zat en ben je toe aan wat andere kleuren op de muren? In dit artikel lees je meer over welke stijlen er zijn op het gebied van inrichting. Daarnaast leer je meer over wat voor soort meubels bij bepaalde stijlen passen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel unieke salontafels die perfect passen bij een minimalistische inrichting. Als je liever voor een kleurrijke inrichting kiest kan je overwegen om een felgekleurd tv kastje te kopen. Dit is een leuke eyecatcher voor een vrolijke woonkamer. Verder in dit artikel staan verschillende stijlen omschreven.

Een minimalistische inrichting

Hou je van rust en kalmte in huis? Dan past een minimalistische inrichting waarschijnlijk goed bij jou als persoon. Minimalisme is een stijl waarbij veel gebruik wordt gemaakt van lichte en zachte kleuren, voor bijvoorbeeld je tv kastje. Daarnaast is glas een materiaal dat veel voorkomt in deze stijl. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een glazen salontafel aan te schaffen in combinatie met een lichte bank. Bij een minimalistische inrichting wordt er weinig tot geen gebruik gemaakt van accessoires. Dit kun je natuurlijk altijd toevoegen als je dit wel graag wilt. Hierbij is het belangrijk om niet te veel gekleurde accessoires te gebruiken. Dit kan namelijk zorgen voor een onrustige uitstraling in je woonkamer. Verder is het bij een minimalistische inrichting ook aan te raden om de kleuren op de muren zo licht mogelijk te houden. 

Een landelijke inrichting

Bij een landelijke inrichting wordt vaak veel gebruik gemaakt van licht hout. Vaak zijn de meubels zoals tafels en kasten in een landelijk ingericht huis allemaal van hetzelfde soort hout gemaakt. Daarbij is het belangrijk dat de kleur van deze houten meubels overeenkomen. Dit zorgt voor een mooi en sereen geheel. Bij een landelijke inrichting passen veel verschillende soorten kleuren voor op de muur. Dit komt omdat de kern van de woning vooral de houten meubels zijn. De kleuren daaromheen kunnen daarom aangepast worden. Hierbij is het wel belangrijk dat er niet te felle kleuren gebruikt worden. Dit combineert vaak niet goed met lichte houttinten.

Een kleurrijke inrichting

Vind jij het belangrijk om een vrolijke inrichting te hebben in je woonkamer? Dan past een kleurrijke retro inrichting goed bij jou. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van verschillende soorten patronen en kleuren. Vormen van meubelstukken maken ook een groot onderdeel uit van een retro inrichting. In zo een soort inrichting is bijvoorbeeld een lamp met een aparte vorm een leuke toevoeging voor op het dressoir. Dit alles zorgt voor een speels en levendig effect. Voor grotere meubelstukken zoals een bank bestaan er ook genoeg mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een felgekleurde okergele hoekbank tegen een donkergroene muur aan te zetten. Dit geeft een warme maar toch vrolijke uitstraling. Mooie exotische planten zijn ook zeker een leuke toevoeging aan een kleurrijk interieur. Deze planten kun je in een leuke pot met een bijzonder patroon zetten naast de bank.